Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johan sliter hårt

Hösten 1998 "debuterade" Johan Allgulander som naprapat i A-landslaget, och det började inget vidare.

– Debaclet i Vigo, 0–4 mot Spanien. Nej, det försöker jag att förtränga, säger Johan.

Nu elva år senare förbereder han sig för en av svensk fotbolls viktigaste landskamper – Ungern borta i VM-kvalet på lördag.

– Jag tror visserligen inte att vi kan vinna gruppen längre, men det är definitivt inte kört med en andraplats och vidarekval.

Annons

Det har gått en hel del landskamper mellan Spanienmatchen 1998 och lördagens match i Budapest. Riktigt hur många vet Johan inte själv.

– Jag vet att vi under åren med Lagerbäck har gjort 82 kvalmatcher, men totalt har jag ingen koll. Det bör väl vara 160–170...

Det finns givetvis många härliga minnen från dessa kamper, men det är speciellt en match som etsat sig fast i Johans minne.

– Turkiet borta när vi vann och blev klar för VM 2002. Det var så oväntat.

Nu väntar en ödesmatch mot Ungern på lördag. I går fanns samtliga i den svenska truppen på plats i Stockholm och alla var med på träningen utom Zlatan Ibrahimovic som rehabtränade.

– Det märks att många av spelarna har spelat många matcher på få dagar, det är ett ganska slitet gäng, säger Johan.

Det innebär en hel del arbete för naprapaten från Hudiksvall som jobbade till klockan ett på måndagsnatten. I går var det lite lugnare och eftermiddagen var ledig och ägnades åt golf tillsammans med några av landslagsspelarna, som för övrigt nu också vet vad Glada Hudik-teatern är.

– Vi hade Pär Johansson som gästföreläsare på måndagskvällen och han gjorde stor succé, säger Johan.