Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johan från Hudik kan bli norsk Idol

Musikkarriären startade med jazz och coverrock i Hudiksvall. Ett antal år senare är Johan Eriksson en av 40 som gått ända till semifinal i den norska varianten av Idol.

På ett klipp från norska kanalen TV2 kan man se Johan Eriksson på sin första audition. Framför en jury med bland andra Hank von Helvete (som spelade huvudrollen i den svenska filmen om Cornelis Vreeswijk) framförde han sin låt vid ett piano.

– Jag gjorde en urusel audition. Jag valde fel låt och koncentrerade mig alltför mycket på pianot. Men jag gick vidare och sedan dess har det bara gått bättre och bättre, det tror jag att domarna håller med om, säger Johan Eriksson, 28, på telefon från Oslo.

Nu har han tagit sig ända till semifinal och det är dags för fem tv-fredagar på raken där 40 artister ska sållas ut till 10. Den 14 oktober är det hans tur. Det blir tufft, erkänner Johan. Men han har i alla fall slagit fast vilken sorts musik han i fortsättningen ska satsa på.

– Låtvalen är så himla viktiga, man förstår det mer och mer ju längre man håller på. Man måste tänka på helheten och hur det ska funka på scenen. Så jag ska köra rocklåtar, det är min grej.

Johan Eriksson växte upp i Hudiksvall och gick musikprogrammet på Bromangymnasiet. Vid sidan av det var han med i olika band, i rockcoverbanden sjöng han och spelade gitarr, i jazzbandet spelade han piano.