Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johan Elving har gjort sitt klubbval – tackar nej till svenska mästarna: "Passar mig perfekt"

Svenska mästarna Storvreta eller Sirius? Nu har Johan Elving tagit beslutet om var han spelar nästa säsong: – Sirius kommer att passa mig perfekt, säger han.

Hudik/Björkbergs poängmaskin (48 mål i allsvenskan) har kopplats ihop med två klubbar i SSL. Men nu står det klart att han väljer bort de regerande svenska mästarna till förmån för Sirius som slutade tolva i SSL förra säsongen.

– Jag har fått bra intryck av båda klubbarna, men för mig, där jag är i dag och den väg jag vill gå, gör att Sirius kommer att passa mig perfekt, säger 21-åringen.

– Det känns som en väldigt bra förening. De tror på mig och jag tror att min roll i laget kan bli väldigt bra och att jag kan utvecklas för att bli en SSL-spelare.

LÄS MER: Svenska mästaren vill ha H/B-stjärnan Johan Elving

Efter att det allsvenska kontraktet med Hudik/Björkberg var säkrat avslutade Johan Elving säsongen med IBF Falun i slutspelet.

Att det till slut blev en klubb i Uppsala passar bra med tanke på att han sedan en tid tillbaka utbildar sig till förskollärare i staden.

– Det hade varit svårt att pendla till Hudiksvall under en hel säsong. Det känns så klart lite tufft att lämna grabbarna hemma i Hudik. Vi har spelat tillsammans i många år, men det ska nog bli bra.

LÄS MER: Johan Elving får chansen hos svenska mästarna: "Det är oerhört smickrande"

Kontraktet med Sirius är på två år och innehåller dessutom en dubbellicens med moderklubben Hudik/Björkberg.

– Det är en bra sak för alla inblandade. Både för klubbarna och för mig. Allt känns jättebra just nu. Jag är laddad att köra igång försäsongsträningen med Sirius, säger Johan Elving.

LÄS MER: Efter slutspelssortin – Johan Elvings framtid osäker