Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Joel Kinnaman klar för Hollywoodfilm

/
  • Joel Kinnaman har landat sin första Hollywood-roll. Filmen heter

En science fiction-thriller som utspelas i Moskva.? Det blir Joel Kinnamans första amerikanska långfilm.

- Det här kommer att bli en utmärkt första amerikansk film för Joel, säger hans manager Shelley Browning.

Annons

Filmen heter "The darkest hour" och inspelningen börjar i Moskva i mitten av juni. Filmen regisseras av Chris Gorak och produceras av Timur Bekmambetov, mannen bakom "Nightwatch" och Angelina Jolie-thrillern "Wanted".
- "The Darkest Hour" har lite grann av "28 dagar senare" över sig. Joel är som en kameleont. Han kan spela vad som helst, mördare, hjälte, han har förmågan att kunna bli vem som helst. Och han har utseende och utstrålning. Det här kommer att bli en utmärkt första amerikansk film för Joel, säger hans amerikanska manager Shelley Browning till TT Spektra.

Filmen handlar om
hur aliens invaderar jorden och hur ett gäng ungdomar försöker överleva samtidigt som de bekämpar invasionsstyrkorna. Handlingen utspelas i Moskva, och producenten Timur Bekmambetov är en av den ryska filmindustrins tyngsta namn.
Precis som framgången för "Snabba cash" gjort regissören Daniel Espinosa och producenten Fredrik Wikström till heta namn i Hollywood, har den gett Joel Kinnaman ingången till en USA-karriär.
Debuten sker med piloten till tv-serien "The Killing", som är en amerikansk version av den danska tv-serien "Förbrytelsen". Den spelas in i Vancouver i maj. Och när den är klar är det dags för "The darkest hour", som görs för Regency, bolaget bakom bland annat bioaktuella "Den fantastiska räven".
- Vi talar nu med skådespelare som Benicio del Toro och Leonardo DiCaprio om andra kommande projekt för Joel, säger Shelley Browning.

Gunnar Rehlin/TT Spektra

Mer läsning

Annons