Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jobbig sommar för Edsbydeckare

Det har varit en jobbig sommar med många knepiga fall att lösa för detektiverna Fredrik och Marcus Jonsson i Edsbyn. Efter Ljusnans reportage i våras där vi berättade om brödernas detektivbyrå har en del uppdrag ramlat in.

Annons

I maj berättade vi i tidningen om Fredrik och Marcus detektivbyrå. De båda bröderna, 14 och 8 år gamla, hade inspirerad av Martin Beck, Gunvald Larsson och Leif GW Persson startat eget i deckarbranschen med ett rekorderligt kontor i källarvåningen av familjens hus i centrala Edsbyn.

Trots att bröderna då ihärdigt hade annonserat sin verksamhet genom att sätta upp anslag på strategiska platser runt om i Edsbyn tyckte de att det var svårt att få några uppdrag.

Efter presentationen i tidningen har det dock kommit in olika uppdrag till deckarbröderna.

- Vi har spanat på några skumma bilar bland annat, berättar Fredrik lite kryptiskt och hemlighetsfullt.

Cyklar och en bortsprungen katt har de också varit sysselsatta med att söka.

Att detektivbyrån har viss framgång förstår man av förändring på kontoret sedan i våras. På skrivbordet finns nu en duk och en vas med blommor. Växter finns även på väggarna. Annars finns de för detektiver vanliga ingredienserna, anteckningsblock, kikare, kamera och lagboken.

En viktig förbättring är att man nu har en bärbar dator. En födelsedagspresent till Fredrik på hans 14-årsdag från mamma och pappa.

Det är storebror Fredrik som är initiativtagare till detektivbyrån och chef för verksamheten. Lillebror Marcus var den av de andra syskonen som tyckte det verkade spännande och hakade på.

- Jo, det är fortfarande vi två, säger Fredrik.

Någon grövre brottslighet befattar sig inte bröderna med.

- Nej, då hänvisar vi till polisen. Vi letar bara borttappade saker och husdjur, säger Fredrik.

Uppdrag vill de gärna ha på Fredrik och Marcus detektivbyrå i Edsbyn