Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jobbcoacher hjälper arbetssökande

Inhyrda jobbcoacher ska hjälpa arbetssökande till nya jobb. Verksamheten startar i hela Sverige om två veckor. Ljusdal har redan dragit igång verksamheten i egen regi.

Det fanns förhoppningar om att den landsomfattande verksamheten skulle kunna dra igång tidigare, men den 15 augusti spikades som startdag.

Men arbetsförmedlingarna i Ljusdal och Hudiksvall gick ett steg före och anställde jobbcoacher i egen regi. I Ljusdal finns två och erfarenheterna är goda.

– Vi var tidigt igång och var bland de första i landet då vi drog igång vår verksamhet. De kunder jag har pratat med tycker att det har skapat ett mervärde. Det har blivit en annan dialog och coachen har kunnat bidra med ytterligare hjälp.

– Nu har vi erfarenhet av att köra detta inom våra egna väggar. Det som är nytt för oss är att köpa in tjänster av kompletterande aktörer. Det ska bli spännande att se hur det faller ut. Vår förhoppning är att de ska bidra med sina egna nätverk, säger Micke Ohlsson.

Upphandlingarna är i princip klara och det är befintliga företag och organisationer på orten som ställer upp med sina tjänster.