Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobb skapas i kommunägd skog

De tre majoritetspartierna i Ljusdals kommun vill ge sex till åtta personer arbete genom att öka antalet anställda i kommunägd skog.

Annons

Socialdemokraterna, Socialradikala Demokraterna och Vänsterpartiet har i en arbetsgrupp, som ser över frågor som de tre partierna kan driva gemensamt, tagit upp behovet av nytt skogslag med början 2012.

– Det handlar om arbetsmarknadsåtgärder, att ge möjlighet för folk att komma in på arbetsmarknaden, säger Kenneth Forssell (V), förste vice ordförande i kommunstyrelsen och ledamot av nämnda trepartigrupp.

Enligt K-G Englund, chef för kommunens arbetsmarknadsenhet, finns det önskemål om att nå personer inom arbetsförmedlingens åtgärder. Därför kan kommunen få en betydande del av lönekostnaden av staten.

– Vi har i dag kvar endast ett lag på två till tre personer i skogen och har möjlighet att utöka med till exempelvis röjning i tätortsnära skogar, säger K-G Englund.

Oppositionsrådet Lasse Molin (M) anser att förslaget från de tre majoritetspartierna är intressant.

– Eftersom det rör sig om arbetsmarknadsåtgärder är detta bra och jag hoppas att det blir ungdomarna som prioriteras eftersom de ofta har svårast att komma ut i jobb, säger Lasse Molin.