Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jobb skapas i kommunägd skog

De tre majoritetspartierna i Ljusdals kommun vill ge sex till åtta personer arbete genom att öka antalet anställda i kommunägd skog.

Socialdemokraterna, Socialradikala Demokraterna och Vänsterpartiet har i en arbetsgrupp, som ser över frågor som de tre partierna kan driva gemensamt, tagit upp behovet av nytt skogslag med början 2012.

– Det handlar om arbetsmarknadsåtgärder, att ge möjlighet för folk att komma in på arbetsmarknaden, säger Kenneth Forssell (V), förste vice ordförande i kommunstyrelsen och ledamot av nämnda trepartigrupp.

Enligt K-G Englund, chef för kommunens arbetsmarknadsenhet, finns det önskemål om att nå personer inom arbetsförmedlingens åtgärder. Därför kan kommunen få en betydande del av lönekostnaden av staten.

– Vi har i dag kvar endast ett lag på två till tre personer i skogen och har möjlighet att utöka med till exempelvis röjning i tätortsnära skogar, säger K-G Englund.

Oppositionsrådet Lasse Molin (M) anser att förslaget från de tre majoritetspartierna är intressant.

– Eftersom det rör sig om arbetsmarknadsåtgärder är detta bra och jag hoppas att det blir ungdomarna som prioriteras eftersom de ofta har svårast att komma ut i jobb, säger Lasse Molin.