Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jobb åt ungdomar!

Ungdomar måste få jobb, utbildning eller praktik!

Den största kullen på många år går nu ur gymnasieskolan. Normalt är en kull 100 000 ungdomar, men i år är det 130 000 gymnasieelever som lämnar skolan. Då har regeringen skurit ner 3 000 högskoleplatser, försenat yrkeshögskolan och gett för lite resurser till KY-utbildning.

Regeringen väljer passivitet och skattesänkningar på lånade pengar. Vår ungdomsarbetslöshet är bland de största i Europa. Vi socialdemokrater vill investera i 100 000 nya jobb, praktik- och utbildningsplatser, vi vill ge kommuner och landsting 15 miljarder under två år för jobb i välfärden. Vi vill ha ett ungdomsprogram med bland annat 10 000 utbildningsplatser redan under sommaren.

Nu har förtidsröstningen till parlamentsvalet i EU startat! Det är samma där som här: Rösta rött för att jobbfrågan ska komma upp i EU, det blå alternativet gör att marknaden diskuteras i stället. Ett rött Europa gör att människor blir viktigare än marknad.

Sverige tjänar på rättvisa!

Åsa Lindestam

riksdagsledamot (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel