Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Joar siktar mot blågult

Luftgevärsskytten Joar Karlsson, 16 år, från Söderala AIK uttagen att skjuta för det svenska juniorlandslaget.

Det var i årskurs 6 som Joar Karlsson från Trönö äntrade skyttelokalen på Hällåsen i Söderhamn för första gången. Nu går den talangfulla luftgevärsskytten sitt första gymnasieår på Hälsingegymnasiet i Bollnäs.

Och åtskilliga tusentals skott sedan det allra första är Joar på väg mot sitt unga skyttelivs största äventyr.

Han har nämligen blivit uttagen i det svenska juniorlandslag som i finska Ekenäs utanför Helsingfors ska tävla mot andra juniorlandslag från norra Europa. För att kanske kvala in till den Europafinal som avgörs senare i höst.

– Klart att det är det största jag varit med om hittills, berättar Joar som fick beskedet om att han var uttagen under SM som avgjordes i småländska Sävsjö för ett par veckor sedan.

Det var där som juniorlandslagets ledare Carina Jansson berättade för Joar att han skulle få åka med till Finland.

– Jag blev överraskad. Carina hade pratat med mig tidigare, så jag visste att jag skulle ut på något äventyr. Men jag visste inte att det skulle bli det här, ler Joar som lägger ner mycket tid på sin sport och satsar helhjärtat på luftgevärsskyttet.

Tre gånger i veckan är han nere i skyttelokalen under simhallen i Söderhamn. Och övriga dagar i veckan blir det någon form av fysisk träning. Dessutom gillar han att köra trial.

Naturligtvis har han testat på andra grenar av skytte. Men det är luftgeväret som ligger honom varmast om hjärtat.

– Ja, jag tror att jag håller mig till luftgevär, säger han.