Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Joann Ling från Söderhamn på MP:s kongress: "Bra att Fridolin får nytt förtroende"

De senaste veckorna har det stormat rejält kring miljöpartiet. I helgen hålls Miljöpartiets årliga kongress där Joann Ling från Söderhamn finns på plats.

Miljöpartiet har haft några turbulenta veckor bakom sig. Bostadsminister Methmet Kaplan samt språkröret Åsa Romson har fått avgå från sina poster. I helgen hålls Miljöpartiets årliga kongress och på dagordningen står bland annat att välja ett nytt språkrör. Joann Ling från Miljöpartiet i Söderhamn är en av alla som är på väg ner till kongressen.

Läs även: Kritiserad valberedare hoppar av

Hur ser du att få ett nytt språkrör?

-Jag tror det blir bra att välja ett nytt språkrör, och att Gustav Fridolin får nytt förtroende. Det blir en bra möjlighet för utvecklingen framöver.

Valberedningen har föreslagit Isabella Lövin. Hur ser du på henne som en kandidat?

- Jag tror hon kan var en bra kanditat. Det finns flera väldigt kompetenta personer men Isabella har ju bra erfarenhet och jag absolut att hon kommer att sköta uppdraget på ett bra sätt.

Joann Ling berättar också att trots all turbulens de senaste veckorna så var det 24 nov överenskommelsen med bland annat skärpta ID-kontroller vid gränserna som har upprört medlemmarna, mer än händelserna de senaste veckorna.

Vad hoppas att du tar med dig hem till Söderhamn efter kongressen?

- Jag hoppas framförallt på bra förslag inom etablering av nyanlända och migrationsfrågorna. Men sen ska vi även prata om hållbar utveckling och bostadsbyggande. Och välja nya medlemmar i partistyrelsen och riksdag vilket blir både spännande och positivt.

Läs även: Aktivist portad från MP-kongress