Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

JO-anmäler Skatteverket efter upphandlingsstrid

Skatteverket bröt mot lagen när de gjorde affärer och förvaltningsdomstolarna krävde att en upphandling skulle göras om.
Efter mer än ett år har inget hänt och nu har Söderhamnsföretagaren Souheil ”Sosso” Bcheri JO-anmält myndigheten för lagtrots.

I ett beslut från 29 mars i fjol fastslogs alltså förvaltningsrättens dom, som gav Souheil ”Sosso” Bcheris företag Eurodocs rätt mot Skatteverket, i högsta instans. Skatteverket har brutit mot lagen när de köpte in tjänster som rörde id-kort och en upphandling värd omkring 100 miljoner kronor ska göras om.

Skatteverket har fortfarande inte gått ut med någon annonsering och nu har Souheil ”Sosso” Bcheri anmält myndigheten till Justitieombudsmannen för lagtrots.

– Vi har påtalat det här under väldigt lång tid. Även om vi vunnit verkar det inte spela någon roll, säger han.

Enligt Skatteverket är en offentlig upphandling på gång, men förberedelserna är ännu inte klara. Efter de interna förberedelserna måste Skatteverket få klartecken av Statens kriminaltekniska laboratorium för id-korten.

Hur länge till det kan tänkas ta innan upphandlingen utannonseras går inte alls att säga, enligt Mikael Wikström som är inköpsansvarig vid Skatteverket.