Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jimmie får byta till nytt torg

Brotorget är upptaget. Därför får Jimmie Åkesson (SD) kampanjtala på ett annat torg. Det meddelar polisen.

Annons

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson kommer till Bollnäs med sin kampanjturné på fredag. Tanken var att han skulle prata om EU-valet på Brotorget. Nu visar det sig att partiets evenemang krockar med ett arrangemang av Torsbergsgymnasiet.

Efter ett ledningsmöte under onsdagen beslutade polisen att Jimmie Åkesson får byta plats och i stället kampanja på Tingshustorget.

– Vi har pratat med både gymnasiet och SD som tycker att det är en bra lösning. Partiet har skickat in en ny ansökan som de kommer att få beviljad, säger polisens områdeschef Rolf Ångström.

Enligt Daniel Persson (SD), vice distriktsordförande i Gävleborg, fanns det inget annat alternativ för partiet än att flytta på sig.

– Jimmie Åkesson har ett väldigt tajt schema och det här var enda tiden som fanns. Att vi måste byta plats gör egentligen ingenting. Huvudsaken att de som är nyfikna på vår politik får en chans att lyssna, säger han.

Under fredagen ska Sverigedemokraternas partiledare kampanjtala på fem orter i Gävleborg. Till Bollnäs och Tingshustorget kommer han klockan 14. En tyst manifestation mot rasism planeras i samband med hans tal.