Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jens varvar upp

Under den kommande säsongen stundar både EM och VM.

Och återigen spel i tyska Bundesliga.

Pingisproffset Jens Lundquist hårdtränar på hemmaplan i Söderhamn inför säsongsstarten i nya klubben Werder Bremen och blågula landslagsuppdrag.

Efter SM-guldet 2001 med Söderhamns UIF blev Jens Lundquist pingisproffs.

Först sammanlagt sex säsonger i Tyskland och därefter två i Frankrike.

Och nu väntar återigen två säsonger i Tyskland sedan han skrivit på för storsatsande Werder Bremen.

– Werder Bremen är ju en av de största tyska klubbarna och gör nu en pingissatsning. De har varit väldigt proffsiga i sin kontakt med mig och har verkligen visat att de vill ha mig. Det ska bli intressant att spela för dem, säger Jens efter ett nyligen avslutat pass med storebror Fredrik i Suifs träningshall i Söderhamn.

För det är nu som grunden ska läggas för en lång och hård säsong.

Både i Bundesliga, med landslaget och internationellt i Pro Tour-tävlingar runt om i världen.

Säsongens stora mål för Jens är EM i lag- och individuellt som spelas i tyska Stuttgart i september och lag-VM som avgörs i Moskva i slutet av maj nästa år.

– Det blir nog jäkligt häftigt att spela EM i Stuttgart. Det är bra drag på pingisen i Tyskland tack vare Timo Bolls och landslagets framgångar, säger Jens som under sina fem första proffssäsonger lirade i Frickenhausen, bara ett par mil från den blivande EM-staden.