Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jennifer Tillman laddar för Elitloppet med semester: "Fick en lucka i schemat"

Jennifer Tillman och Royal Fighter kommer återigen att göra upp om segern i ett av världens mest prestigefyllda travlopp. Som uppladdning inför Elitloppet på söndag passade Tillman på att ta en semester.
– Nu när jag fick en lucka i schemat passade jag på att åka och få lite ny energi. Jag tror att det blir en bra uppladdning, säger Jennifer Tillman på telefon från Barcelona.

Läs också: Klart: Jennifer Tillman kör Royal Fighter i Elitloppet på söndag

I fjol blev hon den tredje kvinnan genom tiderna som körde Elitloppet. Då blev Jennifer Tillman och Royal Fighter snabbt publikfavoriter när de överraskade många när de slutade fyra och hotade Magic Tonight om segern.

Till årets upplaga lottades Royal Fighter till innerspåret i det andra försöksheatet och kommer säkerligen vara än större favorit hos spelarna än han var i fjol.

– Jag tror att Nuncio blir favorit så klart, men jag tror inte att Royal Fighter kommer bli spelad som han blev i fjol. Det var inte så många som trodde att han skulle göra så bra prestationer som han gjorde då, men nu vet alla hur bra han är så jag tror inte att han blir helt bortglömd den här gången, säger Tillman.

Läs också: Jennifer Tillman skräll i Elitloppet

Tillman är för tillfället avstängd måndag–onsdag efter en trängning på Lindesberg i början av månaden. Då passade hon på att resa bort och ladda batterierna inför helgens stora uppgift.

– Jag kommer hem på torsdag, så det blir en väldig avkoppling från travet. Sedan är det bara att sätta i gång och köra direkt när jag kommer hem. Det är trav på Örebro på torsdagskvällen och sedan är det Valla fredag, lördag och söndag.

Läs också: Tillman satte färg – Kihlström vann

Under semestern hinner hon tänka på taktiken inför söndagen och grundplanen är redan tydlig.

– Min chans är att försöka hålla upp ledningen. Det får vara plan A, sedan får man ha en plan B och C också. Det får vi klura på under veckan. Jag vet att jag har en väldigt bra häst, men jag har stor respekt för Nuncio också som har gjort det jättebra. Nu fick jag bra spår och då får vi köra därefter.

– Drömscenariot är spets och slut. Det är enklast så, säger Tillman med ett skratt.