Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jennie spelar i unik musikal

Rollen är specialskriven för henne. Jennie Eriksson från Alfta, 21 år, kommer att spela med i musikalen Anne Frank - the secret Annex vid Geijerskolan i Värmland. Musikalen är skriven av två av skolans elever.

Musikalen är den första i Sverige som har fått tillstånd från stiftelsen Anne Frank fonds att få sätta upp en musikal om Anne Frank, vilket gör uppsättningen helt unik.

Hur känns det nu?

– Det känns jätteroligt. Jag är på väg ner till Värmland för att repetera sista veckan innan premiären den 21 april.

Rollen du spelar, fru Van Daan, en komisk och temperamentsfull kvinna i Anne Franks dagbok, är specialsydd för dig. Är det inte också den mest sångmässigt krävande rollen i musikalen?

– Ja, det är det. Rollen har ett väldigt brett sångregister. Eleverna vid skolan som har skrivit musikalen har utgått från mitt sångregister. Jag har fått jobba upp det eftersom den omspänner tre oktaver.

Hur har du förberett dig?

– Jag har övat i skolans övningsrum. Jag började utbildningen med att gå inrikltningen sångprofilen och har utgått från den. Jag har också fått jobba upp min fysik.

Du har gått på Geijerskolan sedan hösten 2009, först sångprofilen och sedan musikteaterklassen. Hur har det varit?

– Jag har fått träffa skickliga lärare, som har hjälpt mig en bra bit på väg. När jag kom hit hade jag inte spelat teater. Jag har utvecklats som människa. Det känns väldigt roligt och jag har hittat en till sak som jag vill hålla på med.

Jennie har tidigare framträtt och sjungit mycket hemma. Hon har sjungit nationalsången på Ön i Edsbyn, när EIF firade 100-årsjubileum. Hon har varit med på Playwoodfestivalen i Edsbyn. Kvällen före julafton har Jennie brukat sjunga i Alfta kyrka, julsångernas kväll. I Värmland har hon sjungit för bland andra biskopen.