Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jennie lever sin dröm

Hon lever sin dröm. 23-åriga Jennie Eriksson kan mycket väl bli vår nya musikalstjärna.

– Sången ligger mitt hjärta närmast. De senaste åren har det också blivit teater, säger Jennie Eriksson.

– Det går inte en dag utan att jag sjunger något. Sången är en del av mig.

Vi träffar Jennie i hennes föräldrahem i Nässätter mellan Alfta och Edsbyn. Där kan hon koppla av efter ett hektiskt år på musikalutbildningen vid Mälardalens högskola i både Stockholm och Eskilstuna.

Samtidigt sommarjobbar hon på ett lager för att få råd att köpa ett elpiano. Hon skriver också ner idéer, som så småningom skulle kunna bli en show eller en konsert. Jonas Gardell och Hasse och Tage är förebilder, när Jennie tänker på vad hon skulle vilja göra.

– Om 10 år hoppas jag att jag jobbar i Stockholm. Jag hoppas jag får stå på en scen och kan livnära mig på det här, trots en tuff bransch och hård konkurrens om jobben.

– Ett viktigt motto för mig är att både tycka om sig själv och tro på sig själv. Jag tror att man inte kan tycka om någon annan om man inte tycker om sig själv.

När Jennie lämnade gymnasiet var hon trött på ekonomi, som hon pluggat och sökte och kom in vid folkhögskolan Geijerskolan norr om Karlstad. Från början var det bara sång som gällde, men under andra året fick hon smak på musikteater och tredje året ägnade hon sig helt åt den.

– Slutproduktionen var en nyskriven musikal om Anne Frank och där jag spelade fru Van Daan. Tredje året blev också det roligaste året och jag gick stenhårt in för det.

I höst medverkar Jennie i två projekt dels musikalen I ljus och mörker som Jon Anderzon sätter upp, dels en nyskriven musikal i Stockholm.