Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jazzig trivsel utan körduell

Förmiddagens blixtar och dunder skrämdes bara. Under dagen och lagom till kvällen var himlen klarblå och den stora publiken på plats. Sommarens tredje trivselkväll bjöd på Rock´n roll, Michael Jackson-dans och jazz á la Johnson.

Annons

Solen drog med sig publiken tillbaka till Östra berget.

- Jag uppskattar att det är i stil med första torsdagen, kanske 1 200 stycken, säger Gert Törnros i entrén med ett menande att det egentligen är fler denna gång. Första gången hade kommunen nämligen bjudit sina anställda på gratis inträde.

Hans barnbarn Felicia Törnros var bland de första artisterna på scenen och hon värmde upp stämningen med låten Halleluja.

Per-Erik Sortti var som vanligt fylld av energi när han drog igång allsången. Den här gången blev det en duett i publikledning då sångläraren Jamina Jansson var med och showade.

I logen bakom scenen var stämningen på topp, adrenalinet likaså. Snart var det Ljusnestjärnan Frida Zetterman och Elin Lunds tur att gå upp på scenen, "men var är gitarristerna", undrade de några sekunder. Men de var alldeles i närheten och snart var gruppen Von Wictor and his Flying cirkus samlade och började med Dancing in the Moonlight. Frida Zettermans artist- och Ljusnekollega Hasse Spännare stod med i publiken.

- Hon är otroligt duktig, vi har ju spelat tillsammans sedan hon var liten, säger Hasse Spännare och minns också att han spelat bakom Frida Zetterman på en Trivselkväll för ett par år sedan.

Sedan blev det moonwalk i stället. Dansgruppen som tränar på verkstäderna körde Michael Jacksons Thriller.

Publiken var med på noterna och såg ut att trivas. Paret Aina och Stig-Göran Andersson lyssnade vant.

- Vi har varit med om alla Trivselkvällar i 25 år, det är unikt här, säger Aina Andersson.

Projektledaren Johnny Olsson som också är musiker kunde denna kväll inte hålla sig från att vara med och spela i orkestern.

- Det är ju egentligen inte min roll, men jag kunde inte låta bli att vara med och spela, säger han och skrattar.

Men det blev ingen körduell denna gång, den blev inställd.

- Vi har letat med ljus och lykta efter bra körer men inte funnit några som passar. Då är det bättre att köra en final nästa torsdag med vinnarna från de två första gångerna, säger Per-Erik Sortti och hittar kvickt en positiv aspekt för körduellen.

- Det blir ju ett riktigt Söderhamnsderby mellan Gospelkören och Rockungdomskören från Söderhamn, säger han innan han springer ut till andra akten och kvällens lottdragning.

Sedan kom han till toner av klassisk jazz, kvällens huvudartist Andreas Johnson som spred energi och jazzig trivsel över berget.