Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jay-Z håller sig till sanningen

Jay-Z är större än Elvis. I alla fall om man ser till antalet förstaplatser på USA-listan.

- Hemligheten är att fortsätta vara sig själv, säger hiphopstjärnan i en intervju med TT Spektra.

Det är ingen överdrift att kalla Jay-Z, eller Shawn Carter som han egentligen heter, för världens största hiphopartist.
Den 39-årige amerikanen med rötter i New York-stadsdelen Brooklyn prickade nyligen in sin elfte listetta i USA, vilket innebär att han passerat självaste Elvis Presley som den soloartist med flest förstaplatser på albumlistan.
Att pådraget är stort när Jigga, namnet han också går under, kommer till Stockholm för att göra promotion för sin nya skiva "Blueprint 3" är således föga förvånande.
Jay-Z är en en stjärna av megamått. En 90- och 00-talens The King.
- Elvis är kungen för alla, oavsett vilken typ av musik man håller på med. Att jag slagit hans rekord känns helt overkligt. Det är något som jag aldrig trodde var möjligt, säger rapparen ödmjuk.

på kvällen kommer att vara huvudperson på en nattklubbsfest med 500 gäster, röda mattan-entré, och influgen champagne säger sig Jay-Z vara mån om att behålla fötterna på jorden.
Han pratar sällan om sitt privatliv i media. Och aldrig om sitt äktenskap med r'n'b-drottningen Beyoncé Knowles.
- Jag gillar att göra vanliga saker, som att gå ut och äta och bara hänga runt. Jag tänker aldrig bli en fånge i kändisskapet. Att folk tar bilder och ber om autografer är en del av framgången. Det är jag cool med, säger han.
Kanske är det en av anledningarna till att hans popularitet bestått i mer än ett decennium. Jay-Z har själv sagt att han skulle kunna lära yngre artister ett och annat om hur man får en lång karriär, han har till och med hunnit med att göra comeback efter en uppmärksammad avskedskonsert på Madison Square Garden 2003.

att hitta sin sanning, vem man är, och hålla sig till det. Så länge du är trogen dina fans kommer de att följa dig. Ofta försöker folk som sysslar med musik att nå en ny och yngre publik för att vara rätt, men det skiner alltid igenom när man ger sig in på områden man inte behärskar.
- Men man måste samtidigt vara kreativ och våga experimentera. Det bästa med att göra musik är att man kan påverka folk så att de kommer och kollar på en live. Det blir ett utbyte av energi.

inte hans allt. Förutom en berömd rappare och skivbolagsgrundare är Jay-Z ägare i barkedjan The 40/40 Club, basketlaget New Jersey Nets och det egna klädmärket Rocawear.
Med en inkomst på flera hundra miljoner kronor per år kan man inte annat än konstatera att han tagit sig ganska långt från tillvaron utanför Manhattan på 80-talet, då han tjänade pengar på att sälja droger.


- Inte en chans! Jag har jobbat väldigt hårt för de saker jag uppnått. Mitt första album kom ut så sent som för 13 år sedan, i 26 år var det inte så här, säger Jay-Z.


- Förmodligen kläderna, eftersom det är en förlängning av kulturen. Jag väljer alltid det som håller mig närmast musiken.