Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jätte köper teknikföretag i Hudiksvall

Gunnar Steding har för Sverige helt unika kunskaper i att skanna in 3D-objekt och analysera materialet. Nu har han sålt sitt företag Stedings maskinbyrå.

Annons

- Där andra har gått bet, har jag alltid hoppat på och sett det som en utmaning, säger Gunnar Steding och beskriver sig själv som en mycket teknikintresserad problemlösare.

När teknikföretaget Semcon, med runt 2 800 anställda i flera länder, öppnade kontor i Hudiksvall, fick de upp ögonen för Stedings maskinbyrå. Sedan i våras har diskussioner förts och för en månad sedan gick affären i lås. Semcon köpte Stedings maskinbyrå och Gunnar Steding fortsätter på konsultbasis. Sonen Niklas följer med till Semcon.

Det Steding gör är på ytan kanske inte så svårt att förstå. Men det är komplicerat. I Sverige har de ingen egentlig konkurrent.

- Just att beskriva på ett enkelt sätt är jättesvårt. Det är avancerad teknik.

Bland kunderna finns storföretag som Scania och Volvo. På senare år har också lokala företag som Huddig och Sunfab anlitat Stedings.