Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jasmine Kara: "Det har varit tufft"

Artisten Jasmine Kara gör succé i årets "Let's dance". Men hennes liv har inte alltid varit som en dans på rosor.
– Det har varit väldigt tufft och mycket jobb för att ta mig dit jag är i dag, säger hon.

Efter Benjamin Wahlgren är det Jasmine Kara som lovordats mest av juryn i danstävlingen. Hennes paso doble gav henne senast 24 poäng av 30 möjliga.

– Jag fick egentligen blackout under hela början av numret. Då fick jag improvisera, men jag tror inte att det var så många som såg det, säger Jasmine Kara till TT.

Den här veckan är det salsa som gäller för henne och danspartnern Stefano Oradei. Sångerskan oroar sig över att samma sak ska hända igen.

– Dansen är riktigt svår och snabb. Att fokusera är min största svårighet, även på lektionerna. Det går fem minuter, sedan är jag någon helt annanstans.

Jasmine Kara har jobbat mycket utomlands de senaste åren, främst i Japan, USA och England. Hemma i Sverige har hon synts i tv-program som "Allsång på skansen" och "Sommarkrysset". Hennes första skiva släpptes 2010 och hon har nyligen startat ett eget skivbolag.

– Innan var jag signad till ett annat skivbolag i sju år utan att få tjäna ett öre av dem. Det har varit väldigt tufft och mycket jobb för att ta mig dit jag är i dag.

Sångerskan är lika glad och trevlig som vanligt, och beskrivs av flera i produktionen som en "solstråle". Men så har det inte alltid varit för 25-åringen som haft svåra år bakom sig.

Jag har alltid varit glad utåt, men det har inte alltid varit så 100 procent ärligt som det är nu. När jag var yngre kunde jag visa ett glatt ansikte utåt, men sedan gå och gråta.

Hon beskriver sin barndom som lycklig, men ett destruktivt förhållande i tonåren var nära att bli slutet för henne. Något hon skriver om i självbiografin "Hälsa henne att hon ska dö".

– Det var våldsamt både fysiskt och psykiskt. Det hela slutade på intensiven och behandlingshem för mig, säger sångerskan.

I dag har Jasmine Kara hela sitt liv nedpackad i två resväskor. Efter "Let's dance" reser hon vidare – oavsett hur det går i tävlingen.

– Jag har inget riktigt hem. Jag bodde i Stockholm, men jag var mer i USA än i Sverige, så det var onödigt att ha lägenhet. Jag ville inte vara här heller. Sedan dess har jag varit på resande fot och jag trivs jättebra med det. Men så småningom kommer jag nog vilja slå mig ner i New York.

Hur viktigt är det för dig att vinna "Let's dance"?

– Jag trodde att vi skulle vara de första som åkte ut. Men nu när man väl gått vidare vill man gå så långt som möjligt. Men det är inte hela världen, vad som än händer.