Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Järvzoos öl i fara

Järvzoo AB vill utöka möjligheten att servera alkohol och söker därför tillstånd hos Ljusdals kommun.
I stället för utökning riskerar dock bolaget att förlora det tillstånd som det har. Anledningen är bland annat en delägares stora skatteskulder.

Järvzoos nuvarande tillstånd för alkoholservering till slutna sällskap är från 1995 och utfärdat av länsstyrelsen. Det var när bolaget nyligen sökte utökat tillstånd för att servera alkohol till allmänheten vid till exempel speciella temakvällar och gruppbesök som alkoholhandläggaren fann att ärendet var så komplicerat att det behövdes utredas grundligt.

Det visade sig då att det bolag som tidigare var delägare i Järvsö hade över två miljoner kronor i skulder till det allmänna och att samma person bakom detta bolag kvarstår som delägare i Järvzoo med ett annat bolag.

Olle Larsson, Järvsö, vd för Järvzoo och delägare till bolaget, berättar att den delägare som utredningen handlar om inte längre sitter i Järvzoos bolagsstyrelse och att det på sikt är meningen att personen ska sälja sina aktier.

– Det är inte mycket som vi kan göra åt det som den nämnda delägaren har gjort. Vi får verkligen hoppas att kommunen ser till det praktiska i det här fallet, att vi på Järvsö sköter allt som vi ska. Och vi har gjort stora investeringar i kök och lokaler bland annat för att motsvara de krav som ställs på oss när vi söker serveringstillstånd, säger Olle Larsson.