Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Järvsös nya ansikte utåt

Det skamfilade stationshuset i Järvsö har blivit en skönhet. Nu återstår parkeringsplatser och lösning för busstrafiken.

Annons

Kommunen överlät Järvsö station till Järvsörådet för en symbolisk krona med kravet att byggnaden skulle få en renoverad fasad.

– När vi tittade på vad det skulle kosta hamnade vi runt halvmiljonen, säger kommunchefen Nicklas Bremefors när Sune Frost berättar att själva målningsarbetena kostat cirka 250 000 kronor.

Det är dock inte bara målning som Järvsörådet stått för.

– Vi har också fixat med q-märkta magasin och stenkällare för att rädda dessa, säger Sune Frost.

Även om Järvsörådet har fått sammanlagt 90 000 kronor i vattenregleringspengar och av Järvsö Sparbank blir det en kännbar investering kortsiktigt.

– Vi får ta lån, säger Olle Pallars, kassör i Järvsörådet.

Men det finns hyresgäster i form av kommunens turistbyrå, Jernhusens väntsal och vandringsledsprojektet. Dessutom är stationshuset basen för 12-13 arbetslösa i åtgärder.

Nu hoppas Järvsörådet kunna gå vidare och ordna parkeringsplatser inte minst för längre tid.

– Det är oftast väldigt fullt här och vi har vintertid plogat in på gräsytorna för att bilarna ska få plats, säger Olle Pallars.

Även busstrafiken bör få bättre möjligheter att ta upp och släppa av resenärer, anser Sune Frost.