Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Järvsöfaks på hemmaplan

196 segrar på 224 starter, över 20 miljoner i insprungna pengar, det ena rekordet efter det andra har slagits, men snart är det hela över.
På lördag gör Järvsöfaks sin sista start hemma på Hagmyren, eller..?
– Jag skulle tro det. Jag tror inte banan kommer att skriva ut något mer passande lopp för honom, säger tränaren Jan-Olov Persson.

Annons

Vad passar då bättre än att avsluta på årets stora travdag – V75 – och i ett alldeles eget lopp – Järvsöfaks lopp, för hästen som i mer än tio år har varit Hagmyrens stora affischnamn.

Han har vunnit det mesta, och kommer förmodligen att vinna även i morgon.

– Nja, så säkert är det inte. Det blev ett tufft lopp med bland andra Slettvoll Rambo och Fakse, och det ska köras först, säger Persson.

Skulle Järvsöfaks vara först i mål är det hästens 197:e seger. Den första kom i maj för tolv år sedan i Bollnäs och några månader senare var det dags för första segerdefileringen på Hagmyren.

– Då var han tre år och gav sex–sju gånger i vinnarodds, minns Persson.

Det är faktiskt det mesta hästen har delat ut till vinnarspelarna under alla 196 vinster, och det är ganska exakt nio år sedan han delade ut mer än dubbla pengarna vid en seger.