Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Järvsöfaks överöst av kärlekshyllningar

"Finaste Faksen", "Kungen av alla travhästar" och en lång rad röda hjärtan. Kärlekshälsningarna till Järvsöfaks strömmar in efter att vi berättade om att den legendariske travhästens tid snart kan vara över.

Läs även: Förbereder sig på att ta farväl av Järvsöfaks: "Har beställt gravsten"

Travkungen Järvsöfaks hyllas på bloggar, Facebook och Twitter. Vårt reportage om honom på webben delas i rekordfart över hela Sverige.

Kommentarerna är många. Kärleken är stor.

"Han har ärvt sin fars hjärna och hjärta. Klok, snäll och fantastisk", skriver någon.

Travlegenden som föddes den 23 juni 1994 berör. Under sin guldkantade karriär hann han ta 201 segrar och totalt har superhästen dragit in cirka 42 miljoner kronor i prispengar och på avelsintäkter. Järvsöfaks har han inte bara anhängare inom travvärlden med sig. Han har hela folket med sig. Alla är rörande överens om att Järvsöfaks är en häst utöver det vanliga. Glädjen över att ha upplevt honom är lika tydlig som sorgen över att detta kan bli hans sista sommar i livet.

"Järvsöfaks fantastiska sagoresa på väg att ta slut" och "Omg, pappa kommer typ börja gråta" skriver två läsare på Facebook.

Läs mer om Järvsöfaks:

Hudiksvalls nya stjärna

Järvsöfaks blir staty

Världens bästa kallblod fyller 20 år

V75-kungen hyllad

Järvsöfaks auktioneras ut

Ingen akut fara med Järvsöfaks

Järvsöfaks har fått sin egen väg