Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Järvsöfaks har fått sin egen väg

Nu är det avgjort. Det blir vägen som svänger av från gamla E4 och passerar förbi Järvsöfaks hage, som får namnet Järvsöfaks väg.

Annons

Förslaget är förankrat hos Olle Borgström på kommunen, och namnet är också det som byggnadsnämnden kommer att ta upp som sitt förslag när de sammanträder i april. För sista ordet, det har byggnadsnämnden.

Godkänner byggnadsnämnden förslaget, innebär det att Jan-Olov Persson, delägare och tränare åt Järvsöfaks, får byta adress, från Masbo till Järvsfaks väg.

– Det är mycket hedrande att "Faksen" får en väg uppkallad efter sig, säger Jan-Olov Persson.

Förslaget att döpa vägen som svänger av från gamla E4, passerar förbi Glada Hudikskolan och vidare mot Jan-Olov Persson stall, var det förslag som i läsartävlingen anordnad av Hudiksvalls tidning, som fick flest röster.

– Det var ett bra val. Det är ju här han bor och har sin hage, säger Persson.

Han berättar också att folk på resande fot ofta svänger av för att hälsa på Järvsöfaks. De stannar till vid hans hage och ger honom lite morötter.

– Så då är det ju passande att vägen heter Järvsöfaks väg.

Läsarna fick även skriva en motivering, och juryn föll för Gullbritt Thyrells motivering: "Där kan han nu som segraren gå, stolt och vacker att titta på."