Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Järvsöfaks auktioneras ut

Järvsöfaks är minst lika intressant som pensionär som han var under höjdpunkten av sin karriär. På Tradera kan man nu bjuda på att få köra Järvsökfaks någon gång under sista helgen i juli, när Hagmyren arrangerar V75 på lördag och V64 på söndag.

Annons

I samband med "Travdårarnas jul" på Solvalla under julhelgen, skänktes en rad objekt med travanknytning. Dessa går nu under klubban på nätauktionen på tradera.com.

Bland objekten finns bland annat Erik Adielssons och Örjan Kihlströms körsvensdresser, ett hederstäcke tillhörande Victory Tilly – samt chansen att köra Järvsöfaks.

På det sistnämnda objektet har hela 66 bud lämnats, och två dagar innan nätauktionen stängde låg högsta budet på 6 150 kronor.

Auktionen är till förmån för ungdomstravet, och hela prissumman går till ungdomstravets arbete för att skapa bättre förutsättningar så att fler barn och ungdomar ska få tillgång till travsporten.

Och att det är många som vill prova köra Järvsöfaks kanske inte är så underligt.

"Faksen" är det bästa kallblod som någonsin funnits och under sin karriär tog han 201 segrar och sprang in över 20 miljoner kronor.

Och lika fenomenal som han var på travbanan – lite dominant är han nu inom aveln.

Den som går vinnande ur nätauktionen får program och entré till Hagmyren bägge tävlingsdagarna i juli, 28–29, samt att vinnaren får köra Järvsöfaks någon gång under travhelgen.

Sedan buden låg på 3 250 kronor är det två kombattanter som bjudit över varandra i jakten på den eftertraktade styrningen.

Nätauktionen har öppet till den 9 januari klockan 20.00.