Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Järvsöbolag får lokaler i Bollnäs

Hälsinge Lantkök AB i Järvsö vill in i nya lokaler i Bollnäs. Det kan bli möjligt genom att kommunen bygger och hyr ut en industribyggnad i Säversta.
Förändrad lagstiftning ger kommunerna större chanser än tidigare att tillgodose små företags behov av lokaler.

Ärendet om nybyggnation i Säversta för tio miljoner kronor kommer upp i kommunstyrelsen i dag, torsdag.

Förslaget är att kommunen svarar för bygget.

- Det här är en följd av att Milko inte ännu gett något besked om framtiden för mejeribyggnaderna, säger Ingvar Persson, som är styrelseordförande för Bollnäs Kött AB och även kommunpolitiker (M).

Tidigare har diskussioner förts mellan Bollnäs Kött och Hälsinge Lantkök om möjligheten för det senare företaget att hyra en del av mejeribyggnaderna om Bollnäs Kött får starta sitt nya slakteri där.

Men eftersom något svar ännu inte kommit från Milko har Hälsinge Lantkök och dess vd Britt-Marie Stegs i stället vänt sig till Bollnäs kommun för att diskutera andra lokaler.

- Det är beklagligt att vi i Bollnäs Kött ännu inte fått besked från Milko, men jag förstår att Britt-Marie inte kan vänta längre, säger Ingvar Persson.

- Som jag ser det har kommunen heller inget skäl att säga nej till att bygga.

Läs mer i torsdagens papperstidning.