Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Järvsö vann i seriefinalen

Järvsö tog revansch på Gävle, vann fortsättningsserien och hamnade på en femteplats totalt efter fredagens vinst med 5–2 i serieavslutningen.

– Så jävla kanon, säger Björn "Böna" Rödin efter matchen.

Annons

Det var bra drag under största delen av fortsättningsseriens final mellan Järvsö IK och Gävle GIK. Klacken kom i gång ordentligt under den andra perioden – något som enligt speakern uppmärksammades av en Gävlespelare i utvisningsbåset. Han ska ha sagt att Järvsös klack är bättre än Brynäsklacken.

– Det är helt enormt vilken publik vi har. Det är de som lyfter fram oss hela vägen, säger Järvsös tränare Björn "Böna" Rödin.

Inledningsvis i matchen såg det ut att bli en riktig drömstart för Järvsö med ett snabbt mål av Jens Gunnarsson, men Gävle kvitterade snabbt och tog också med sig en ledning med 1–2 in i första periodvilan.

Sen var det Järvsös match hela vägen.

Andra perioden vanns med tre mål mot noll, med bland annat en riktig rykare av Magnus Eriksson via ribban in i målburen.

I tredje perioden lugnades måltempot ner en aning, men Järvsö hade hela tiden kontroll över matchen.

13 minuter in i tredje perioden får läkare tillkallas till Gävlebåset efter att en spelare fått en puck på örat efter att Johan Asplund checkat honom bakifrån. Järvsömålvakten åkte på utvisning 2+10 minuter, Stefan Höök och Victor Ädel satt av.

Det var det mest dramatiska under matchen – och under den sista perioden. Järvsö vinner med 5–2 efter två stabila perioder.

– Vi förlorade borta och hemma i serien, att få revansch och sätta punkt för säsongen på det här sättet känns fantastiskt.

Järvsö hamnade i och med segern i topp för fortsättningsserien och på en total femteplats i serien.

– Vi hade som mål att komma i mitten, efter att ha blivit näst sist förra säsongen. Det klarade vi, vilket kanonjobb av grabbarna, säger en glad Böna.

Och där var säsongen slut för Järvsö IK.

Järvsös mål gjordes av: 1–0 Jens Gunnarsson, 2–2 Victor Ädel, 3–2 Niklas Pousette, 4–2 Magnus Eriksson, 5–2 Stefan Höök.