Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Järvsö spelmanslag tog hem segern

Järvsö spelmanslag utsågs på söndagskvällen till vinnare i Spelmansslaget på Delsbostämman.

Annons

Tävlingen Spelmansslaget på Delsbostämman blev en succé. Tävlingen som i år gjorde att dansmusiken på stora scenen byttes ut varje halvtimme, var en av årets nya händelser. Efter en hård kamp tog Järvsö spelmanslag hem vinsten.

Järvsö vann med motiveringen "dansant, mycket spelglädje och en oemotståndlig charm". Priset var 6000 kronor och en vandringspokal formad som en fiol och boxningshandske. Pokalen har ritats av Staffan Jonsson från Hälsinglands spelmansförbund och sedan arbetats fram av slöjdaren Johan Trolin. Pokalen ska nu vandra från lag till lag, år efter år.

– Man får ta den här tävlingen lite med glimten i ögat. Det är roligt att spelmanslagen får visa upp sig för varandra men framför allt är det fyra timmars dans med variation, sa Staffan Jonsson.

Samspel, dansbarhet, sväng och utstrålning var det juryn Anna Bergström, Sten Bunne, Bent Jacobsen och Barbro Olsson från utgick från när de efter de fyra timmarna av lagspel slutligen bestämde vilken ort som kunde ta hem priset för Hälsinglands bästa spelmanslag. Andra platsen tog Bollnäsbygdens spelmanslag hem, medan Delsbo hamnade på tredje plats.