Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Järvsö satsar miljoner på ny skidbacke

132 miljoner kronor satsas i skidanläggningar i Gävleborg, främst i Järvsö och i Kungsberget utanför Sandviken, inför den kommande säsongen.

Det visar en sammanställning som SLAO, Svenska liftanläggningars organisation, gjort.

Sveriges skidanläggningar satsar offensivt inför den kommande säsongen.

– Landets skidanläggningar planerar för nyinvesteringar på 892 miljoner kronor den kommande säsongen. Det handlar exempelvis om nya liftar, snökanoner, förbättrade pister och fler bäddar, säger Hans Gerremo, vd på SLAO.

De största satsningarna, 333,4 miljoner kronor sker i Jämtland/Härjedalen. I Åre, Vemdalen, Tänndalen, Lofsdalen, Trillevallen och Bydalen investeras i liftar snökanoner, pister och boendeanläggningar av olika slag.

Järvsöbacken investerar tolv miljoner kronor i ett nytt skidområde. Satsningen innebär ytterligare en stollift och fyra nedfarter.

– Det blir ett helt nytt berg och en förlängning av de befintliga backarna, säger Peter Augustsson, vd, Järvsöbacken, på företagets hemsida.

Med det nya skidområdet kommer kapaciteten att öka från dagens 6 400 personer i timmen till 8 400 personer i timmen.

Under säsongen 2010-2011 hade Järvsöbacken 166 000 besökare, vilket gör Järvsö till den 14:e mest besökta skidanläggningen i landet.