Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järvsö Rune ohotad

/

Med tre tävlingsdagar kvar, efter gårdagens lunchtrav, är det en kamp om championatet mellan hemmatränaren Jan-Olov Persson och Ulf Ohlsson. Inför dagen var Jan-Olov i ledningen på att han hade fler tredjeplatser. När krutröken skingrats stod det lika mellan de två nu sedan bägge vunnit ett lopp vardera.

Annons

Jan-Olov inledde dagen med att vinna med fine Järvsö Rune. Hingsten fick en kalasstart från bakspår och redan efter 550 meter hade Jan-Olov satt sig tillrätta i ledningen. Man vann sedan helt ohotade på 1.25,9/2140 och då såg det ut att finnas sparade krafter.

Ulf kontrade direkt med att vinna med Gävlehästen Quantum Winner från spets. Sedan man fått ledningen i den första svängen fanns det inga hinder på vägen fram till en lätt seger.

V4-3 höll ingen högre klass och i ett lopp där många agerade minst sagt svagt kunde Mikael M Andersson vinna med egentränade Järvsö Ninja. Stoet gjorde sin 21:a start i karriären och tog sin första seger.

Efter V4-spelet startade sedan V5 med en hemmaseger. Per-Åke Holmsten vann lopp på Bergsåker på torsdagen och följde upp med att vinna med egentränade Ima Carisma på hemmaplan. Från femte spår sände han iväg direkt till ledningen och sedan vann man mycket enkelt efter rekordsänkning till 1.17,6/2140.

I montéloppet blev det hemmaseger för Camilla Olsson som red Lennart Gustafssons Faks Maggen.

En jätteskräll inom V5-spelet var det också när Henrik Svensson lotsade in 54-oddsaren Shark Attack till en knapp seger i ett lopp där favoriten MaxVox hoppade på upploppet i sina försök att svara.

Roger Nygren

Mer läsning

Annons