Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Järnvägsområdet blir ödsligt sju månader om året

Även den bästa av bandyarenor på järnvägsområdet blir en ödslig plats under perioden från mitten av mars till mitten av oktober, när bandysäsongen kommer igång på allvar, skriver insändaren.

I debatten om den hur järnvägsområdet i Bollnäs ska användas i framtiden förbises den kanske största svagheten med alternativet att bygga en bandyarena i ortens centrala del: bandyns korta säsong. Även den bästa av bandyarenor på järnvägsområdet blir en ödslig plats under perioden från mitten av mars till mitten av oktober, när bandysäsongen kommer igång på allvar. Sju månader utan folkliv! Det finns få möjligheter att använda en bandyarena under lågsäsong. Det finns redan ett överflöd av stora inomhusarenor som konkurrerar om de fåtal evenemang som behöver den typen av arenor, till exempel de i Edsbyn och i Sandviken. I Bollnäs centrum är det Kulturhuset som är den främsta lokalen för publika evenemang i allmänhet.

Ett centralt beläget område bör användas till verksamheter som har ett stort antal besökare i vardagslag. Verksamheter som passar bra i det framtida järnvägsområdet är kulturella aktiviteter liknande de som redan finns där det vill säga glasbruksföretaget, fotoutställningarna och fritidsgården Gumpels. Sådant som har en publik som är mer utspridd i tiden än vad enstaka bandymatcher har. Bandysportens främsta bidrag till Bollnäs centrum riskerar att bli trafikproblem i anslutning till matcherna i högsta serien. Bandyarenan och de övriga sportanläggningarna på Sävstaås kan mycket väl utvecklas och förädlas, särskilt om de olika sporternas intressenter samverkar.

Bandy- och kulturvän

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel