Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Järnvägs kan mista alkoholtillstånd

En vakt för lite har lett till att Håkan Carblom, ägare Järnvägs, nu är dömd för brott mot ordningslagen. I värsta fall kan domen leda till indraget utskänkningstillstånd.

Annons

En kväll i februari valde Håkan Carblom att ha en ordningsvakt för lite på plats. Han visste vad han gjorde och att kravet var: minst två vakter på plats, annars ingen danstillställning på Järnvägs.

– Vakten ringde och berättade att han var sjuk, det var klockan åtta på kvällen, säger Håkan Carblom.

Händelsen inträffade i helgen 5-6 februari 2011.

Nu är han dömd för brott mot ordningslagen, ett brott som resulterar i en bot på 1000 kronor, förseelsen är ansedd vara ringa.

För att få utskänkningstillstånd ska du som privatperson vara ostraffad. Om det vill sig illa för Håkan Carblom kan hans rättigheter dras in, vilket leder till att han inte längre får servera alkohol på någon av sina krogar.

I slutänden ska omsorgsnämnden besluta om huruvida en indragning av Carbloms utskänkningstillstånd kan bli aktuell eller inte.

Omsorgsnämnden sammanträder den 22 september, då kan fallet med Håkan Carbloms utskänkningstillstånd tas upp. Innan dess kan ingen säga hur det går.