Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Järnvägen är den enda rätta vägen

Att överhuvudtaget tro att en jättemotorväg (för 28 miljarder) inte skulle skicka iväg koldioxidvärden till nya höjder och att det inte skulle påverka miljön negativt är otroligt naivt även för en högersympatisör.

Slutreplik till Laban med anledning av insändaren 8 oktober.

Det börjar bli allt tydligare att Lars Laban varken behöver motorväg eller järnväg, Laban behöver en ordentlig cykelväg eftersom han är ute och cyklar mest hela tiden.

Att överhuvudtaget tro att en jättemotorväg (för 28 miljarder) inte skulle skicka iväg koldioxidvärden till nya höjder och att det inte skulle påverka miljön negativt är otroligt naivt även för en högersympatisör.

Om man istället satsar dessa pengar på järnväg får man självklart en enormt stor miljöförbättring. Dessutom skulle näringslivet i både Norrland och resten av Sverige få en gigantiskt skjuts i tillväxten på grund av snabbare och bättre logistik. Vilket skulle skapa många arbetstillfällen i Norrland främst inom gruv- och skogsindustrin och södra Sverige inom förädlingsindustrin!

Eftersom rikets tillgångar inte är obegränsade (särskilt inte efter moderatregeringens skattesänkarhysteri) måste det troligen ske en prioritering. För oss övriga medborgare är det en ganska självklar sak, i Labans fantasivärld ökar man bara hastigheten på tryckpressarna.

I den prioriteringen måste järnvägen ha företräde och det var också det jag skrev i min första insändare. Däremot måste underhållet på våra befintliga norrlandsvägar definitivt öka!

I tider när Al Gore turnerar jorden runt och föreläser om miljön, när miljöfrågan har fått hög prioritet i EU och när vi dagligen kan läsa om klimatfrågan som den största globala frågan de närmaste åren, då vill Lars Laban lägga ett rutnät av nya motorvägar över Moder Svea!

Jag tror inte du har så många sympatisörer för dina idéer hos vare sig Norrlänningar eller Sörlänningar, Laban!

Alf Norberg Oppositionsråd (V)

Landstinget Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel