Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jaqee gör vad som faller henne in

Billie Holiday, Nationalteatern och skruvad r'n'b. Jaqee gör vad som faller henne in.
Nu prövar hon lyckan med en reggaeplatta - inspelad i Tyskland.

Det är inte helt lätt att få grepp om Jaqee. Än spelar hon in countryklingande skiva med Mattias Hellberg och hänger med Nationalteaterns Rockorkester på turnéer. Än sjunger hon "Visa från Utanmyra" i "På spåret" i SVT - och så flyttar hon plötsligt till Berlin - efter att ha spelat in en reggaeskiva i Köln.
- Det bara blev så. Det finns ingen plan. Jag blev tillfrågad om att vara med på en duettskiva och missade två flyg ner. När jag kom ner med det tredje ville de fortfarande jobba med mig och när inspelningarna var klara så var vi inte färdiga med varandra.

soloskivorna gav Jaqee efter för infall. Men på nya "Koko Girl" gäller en annan regim.
- Vi bestämde oss tidigt för att det skulle bli en väldigt homogen skiva, säger Jaqee.
- Sedan är producenten Teka väldigt disciplinerad och såg till att jag inte svävade iväg. Det blev bråk ibland i sångbåset!
Stort skratt. Men Jaqee är också väldigt nöjd med resultatet. Svenska musiker som Martin Hederos och Per "Ruskträsk" Johansson har hjälpt till att arrangera låtarna - allt för att komma bort från "standard-baktakt".
- Jag kände att jag behövde hitta glädjen i musiken igen och komma i balans som privatperson. Det var därför jag flyttade till Berlin, säger Jaqee.

det ligger närmare södra Europa där det finns intresse i Frankrike. Där kommer också hennes skiva att släppas.
Härnäst ska Jaqee i alla fall spela på Clandestinofestivalen i Göteborg, sedan reggaefestivalen Summerjam 2009 i Köln och Öland Roots. Alldeles nyss var hon i Uganda och Kenya med Million Stylez och Governor Andy och snart ska hon ut och sjunga Billie Holiday med Bohuslän Big Band på Sveriges vägar. Kanske blir det också en klubbturné till hösten och sedan! ja, vad finns kvar, egentligen?
- Jag skulle nog väldigt gärna göra en barnskiva. Det är en dröm jag har, säger Jaqee och skrattar igen.