Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Janssons bröd lever vidare

Harald Karlsen har drivit Janssons bröd sen 1975, men i somras gick han i pension. Han behövde inte fundera länge på om bageriet skulle leva vidare och i vilken form, för rätt som det var stod Lina Lundmark på tröskeln och ville ta över.

– Det här är det bästa som kunde hända, säger Harald Karlsen om att Lina Lundmark och hennes styvsyster Emma Värn nu tänker driva bageriet.

Lina Lundmark är sondotter till Gustav Jansson, som startade Janssons bröd 1946, och som Harald Karlsen 1965 började jobba hos. På så sätt kan man säga att cirkeln sluts, när nu Gustav Janssons barnbarn alltså tar över.

Under sommaren har det varit ett febrilt arbete med att sätta sig in i verksamheten, göra affärsplan och budget. Systrarna har gått som lärlingar hos Harald Karlsen och lärt sig av honom. Hemmavid har det också bakats, nya recept har provats och gamla har finslipats. Lokalerna har renoverats och fått ny färg på väggarna och ett nytt golv.

Systrarna tänker fortsätta med de brödleveranser som Harald Karlsen har haft, ut till affärerna, men en nyhet är att butiken ska vara öppen några dagar i veckan, med start på måndag.

På sikt tänker de även förändra utbudet en aning. Eller rättare sagt – de tänker utöka utbudet.