Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jansson: "Det var mål!"

Det var, minst sagt, upprörda känslor i Edsbylägret efter förlusten i första kvartsfinalen mot Villa. Orsak: en bortdömd kvittering på övertid.

– Jag är hundra procent säker på att det var ett regelrätt mål, och det känns ju såklart jäkligt tungt, säger Simon Jansson – som anser sig snuvad på en blytung kvittering till 4–4 i den fjärde övertidsminuten.

– Alltså, det var ju ett solklart mål. Jag kan inte begripa vart domaren hittade den offsiden, säger den 23-årige mittfältaren, numera i en roll allt högre upp i banan som kanske kunde kallas bandycenter.

Jansson förklarar vidare hur målet, som inte fick bli mål, gick till:

– Jag gick på en långboll mot straffområdet, som Jonas Edling tog ned och blev hårt knuffade i samma stund. Bara det kunde faktiskt ha varit en straff. Sedan studsar bollen bakåt, tar på en Villa-spelare, ändrar riktning helt och hamnar hos mig. Det var bara att piska in bollen, berättar Jansson.

När målet direkt blev bortdömt, av en assisterande domare, blev det genast starka protester hos Edsbyns lirare i allmänhet och Simon Jansson i synnerhet.

Men det var också det enda lag som visade känslor i det läget, nog så talande – menar Simon Jansson.

– Villas spelare reagerade direkt som uppgivet över att det blev ett mål i baken, men hade absolut inga protester mot hur det gick till. Klart det känns väldigt tungt just nu, säger Jansson.

Bara någon minut senare kunde David Karlsson, i ett plötsligt friläge, sätta spiken till 5–3.

Då var Edsbyns målvakt Erik Persson chanslös – en av få gånger han faktiskt var det. Persson visade högsta klass och var Byns bäste i en mycket svängig, dramatisk och tempostark första batalj mellan två helt jämna lag.

Om nu någon hade trott något annat, så bevisade Edsbyn sitt värde som slutspelslag.

– En hel del fokus hamnar ju på slutskedet nu, men visst fick vi mycket att ta med oss från den här första kvarten. Det var ett oerhört tryck här, och vi stod upp väldigt starkt, säger Simon Jansson.

Edsbyn började mycket lovande, kunde flera gånger hota och fixa hörnor – men de flesta skotten seglade högt över.

Hemmalaget hittade sin rytm rätt snabbt, och det blev drag åt båda hållen inför 2749 åskådare (med ett skönt larmigt gäng Red Farmers som rödblå krydda).

Erik Persson fick tidigt visa fler prov på sina kvaliteter, det är en stor målvakt som växer för varje uppgift i Edsbyns bur.

Men det var Ville som kunde rycka fram till 2–0 efter mål av Jesper Bryngelsson (kom loss på högerkanten, sköt stolpe-in ur snäv vinkel) och Daniel Andersson i ett märkligt rent (offside?) friläge.

Strax före paus snappade storskytten Mattias Hammarström upp en förlupen boll, och smackade in reduceringen i bortre krysset.

Tidigt i andra halvlek drog Jonas Edling in 2–2 på tennis efter flip från Hammarström.

En glädje som bara varade några sekunder, då Villa bjöd en snabb replik i påföljande anfall.

– Det var himla synd, och gick lite för fort, säger Simon Jansson.

Med drygt 20 minuter kvar dundrade Mattias Hammarström in sin andra kanon, i det andra krysset, för en kvittering till 3–3.

Storpalaver utbröt sedan när Erik Persson gjorde en klockren brytning på bollen när David Karlsson kom loss i friläge. Domare Roland Fager ändrade (!) faktiskt sitt första domslut om straff, helt korrekt dessutom då Persson spelade på bollen först och tog spelaren sedan.

Däremot var det ingen större tvekan när Felix Pherson krokade Petter Björling, och den straffen fick Jesper Bryngelsson panga i mål. Men Erik persson var inte långt borta från att rädda den också.

Sedan kom hela den stora dramatiken i en åtta minuter lång övertidsperiod.

– En rätt härlig start på kvartsfinalen ändå. Och skönt att det kommer en ny match så snabbt, nu åker vi hem och laddar om för måndagen, säger Simon Jansson.

Räkna med en ny frän tungsviktsfajt i Svenska Fönster Arena. Och bandypuls.se är på plats och direktsänder hela dramat, och lite till...