Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jana är mästerskytt i älgskogen

Hon fällde fem älgar under loppet av fyra timmar.

37 - åriga tvåbarnsmamman Jana Hedin Alsin är årets rekordskytt i Hasselaskogarna.

– Det optimala jaktpasset där allt gick min väg, beskriver hon.

På en förmiddag fyllde en av de arton i jaktlaget halva kvoten av tilldelade vuxna djur hos Hassela östra viltvårdsområde. En pinntjur, två kor, en oxe och en kalv noterades på kontot för den utposterade passkytten vid Häbbersberget tre km sydost Mörtsjön

– Först observerade jag tre älgar som gick och betade. Vinden låg rätt och de märkte mig inte. Allt var under kontroll. Jag kunde lugnt sikta och fyra av, berättar Jana Hedin Alsin.

Djuren föll direkt. Situationen upprepades halvannan timme senare. Då dök ytterligare två upp i samma område och blev lättskjutna byten.

Ett svårslaget träffrekord från en ensam jägares bössa var slaget. Bedriften budkavlades snabbt och Jana Hedin Alsin var jägaren på allas läppar.

– Känns ofattbart. Var jag kom i Hassela möts jag av gratulationer, säger Jana Hedin Alsin som fortsatte jaga som planerat morgonen därpå. Då stod hon på en ny utlottad position. Inget klövvilt dök upp inom skotthåll.