Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jan Tengelin

Jan Tengelin, Hudiksvall, har efter en tids sjukdom avlidit i en ålder av 67 år.

Han föddes i Bergsjö, men flyttade vid tre år ålder med sin mor till det nyinköpta huset på Storgatan i Hudiksvall. Genom flytten till Hudiksvall kom Jan att växa upp nära sin jämnåriga kusin Monica, vilket gav honom många fina barndomsminnen.

Efter ordinarie skolgång valde Jan att utbilda sig till snickare vid yrkesskolan i Sanna. Därefter följde militärtjänst vid F15 i Söderhamn.

Som snickare kom Jan att bli en skicklig och mångsidig yrkesman. Efter anställning hos olika byggföretag, kom Skanska att bli hans huvudarbetsgivare under många år.

En ganska omfattande brand drabbade hemmet på Storgatan på 1960-talet, men brandkårens snabba insats räddade byggnaden och Jan deltog sedan själv i återuppbyggnaden och renoveringen av huset.

Arbete på en från släkten inköpt skogsfastighet i Rimskog, Delsbo, upptog under fler år en stor del av Jans fritid.

Med ålderns rätt valde Jan att på senare år att ägna sig alltmer åt sina egna fastigheter i kombination med att snickra lite åt vänner och bekanta.

Dessutom kom sommarstugan på Dalarö att alltmer bli hans ögonsten. Han stortrivdes att få vara där sommartid och ägnade större delen av dygnets ljusa timmar till något av sina många bygg- och renoveringsprojekt.

Trots arbete med många projekt, tog sig Jan alltid tid att ta väl hand om besökare, antingen på Dalarö eller i sitt hem.

Tyvärr kom en aggressiv cancersjukdom att lägga hinder i vägen för slutförandet av flera av projekten

Jan kom faktiskt, så när som på sina första levnadsår och vårdtiden på hospice Fredens Kulle, att ha huset på Storgatan som sitt hem och sin fasta punkt under hela sin levnad tills han lugnt och stilla somnade in för några dagar sedan

Släktingar, såväl som vänner och grannar, kommer under lång tid att minnas Jan som den snälle och varmhjärtade människa han var, beredd att ge en hjälpande hand när han kunde.

Släktingarna