Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jan-Olov Persson tränar alla hästar – i samma lopp

På fredagens tävlingar på Romme finns ett antal hästar tränade av Jan-Olov Persson.
Inget konstigt med det – om det inte vore för att alla hästar i lopp ett tillhör Persson.
– Det är ändå 50 000 i förstapris och det är synd att skänka bort så fina prispengar som det är i loppet, säger han till Travronden.

När starten i lopp ett på Romme på fredag går har Hargmyrentränaren Jan-Olov Persson redan vunnit. Alla sex hästar som är anmälda till loppet tränas nämligen av Persson.

Järvsö Bukefalos, Hägern T.H., Järvsöbork, Uggla I Mossen, Järvsö Pegasus och Tand Kraft är alla Perssontränade. Och själv kommer han att köra Tand Kraft i loppet.

– Jag hade först och främst tänkt att anmäla tre hästar i loppet men sedan såg jag att det inte blev fler anmälda hästar i loppet så jag fyllde på med lite fler. Det är ändå 50 000 i förstapris och det är synd att skänka bort så fina prispengar som det är i loppet, säger Jan-Olov Persson till Travronden.

LÄS MER: Rivstart på travåret för Jan-Olov Persson: "En spännande säsong framför oss"

Med sex anmälda hästar i samma lopp slår han sitt tidigare rekord för antal hästar i samma lopp.

– Jag har aldrig varit med om något liknande förut. Men senast i Bollnäs så var det fem hästar med i fältet och vi hade tre. Som mest innan tror jag att jag har haft fem hästar till start i samma lopp men det har varit i tolvhästarslopp, säger Jan-Olov Persson till Travronden.

LÄS MER: Jan-Olov Perssons storform håller i sig – vann på Bergsåker