Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Häng med skidstjärnan in på Åres topprestauranger

Just nu pågår Åre gastronomy week i Åre med fokus på kulinariska upplevelser. Då passade den tidigare skidstjärnan Hans Olsson på att göra ett gastronomiskt dygn i byn.

Annons

Just under den här veckan fylls krogarna av event och specialkomponerade menyer. Men även under resten av året så höjs den kulinariska ribban och konkurrensen blir tuffare i skidbyn.

- Det är jättekul att det ligger på en så hög nivå, det gäller att hitta sin egen grej och tro på det, konstaterar Emma Dolk som är kökschef på restaurang Granen.

- Det som är kul är att leka med uppläggen, inte göra det enkelt och snabbt, säger hon.

Under timmarna i Åre testar Hans Olsson bland annat Sveriges högst belägna restaurang, gör ett nedslag på krogen som kör utan knivar och smakar på både bröd gjort av kulturspannmål och på praliner.

Se också: Skidstjärnorna avslöjar var man gör det skönaste åket i Åre

Mer läsning