Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämn kamp i SM-kvalet till Sten, sax påse – Se när Svegsbon kammar hem vinsten

Det var fullt fokus på de 16 deltagare som gjorde upp om kvalplatsen till SM i Sten, sax, påse. Vinsten kammade Svegsbon Tomas Stenvall hem, och Hudikborna fick se sig besegrade för den här gången.

Läs också: Se när reportern utmanar svenska mästaren i sten, sax, påse

Just nu pågår kvaltävlingar runtom i landet till SM i Sten, sax, påse. Det blev en jämn och intensiv kamp mellan totalt 16 tävlande i Hudiksvall under fredagskvällen. Åtminstone så jämt det kan bli i en tävling som handlar lika mycket om taktik, som flyt, menar fjolårets svenska mästare Mathias Svärd. Hudikbon minns känslan av att få den vinnande handen i finalen.

– Jag hörde allt jubel, men det tog några sekunder innan jag hann fatta vad som hände. Det kändes både stort och overkligt, säger han.

I år är Mathias Svärd direktkvalificerad till SM. Med honom följer nu 28-årige Tomas Stenvall som vann en riktig storseger under fredagen. Kvalplatsen kammade Svegsbon hem med 3-0. Tillsammans med Erik Ingels åkte han över 20 mil för att delta.

– Det är en jäkligt rolig grej att få komma iväg och bryta vardagen lite grand. Och så vill man ju alltid komma till final, sade en förväntantfull Tomas Stenvall innan kampen drog igång.

Läs också: Hudikbo svensk mästare i sten, sax, påse – nu väntar EM

I år ligger även ett speciellt vad i potten.

– Om jag vinner alltihop i år ska jag tatuera in det på ryggen.

Hur känns det?

– Det känns bra. Jag får ju vinna i så fall, då är det lätt värt det, säger Tomas Stenvall och skrattar.