Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jaktmarksbedragaren dömd till fängelse

Nu dömer hovrätten den så kallade jaktmarksbedragaren från Bollnäs till fyra månaders fängelse. Det här är andra gången mannen döms för att ha sålt jakter till bland annat Jämtland utan att där ha tillgång till någon jaktmark.

Den så kallade jaktmarksbedragaren från Bollnäs har tidigare dömts för bedrägeri mot jägare. Detta till trots fortsatte den 32-årige mannen sin bedrägliga verksamhet varför han åtalades en andra gång. Men den här gången friades han av tingsrätten. Skälet till det var att polisutredningen ansågs undermålig och att 32-åringen inte haft tillgång till advokat. Mannen hävdade också att han den här gången skulle ha kunnat genomföra resorna men hindrades till det då han greps.

Nu har hovrätten ändrat den friande domen och dömer 32-åringen till fyra månaders fängelse. Han ska dessutom betala tillbaka 75 000 kronor till de 17 jägare som senast köpte falska jaktresor av honom.