Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jakten på en ersättare är i gång

Jon Persson försvinner till Frankrike efter säsongen.

Men Suif är redan i gång med jakten efter hans ersättare.

– En promotor i Kina letar en spelare till oss, säger ordförande Gunnar Skoglund.

I och med att Jon Persson från och med nästa säsong spelar med den franska klubben Vaillante Angers tappar Suif sin nyckelspelare. Men proffsflytten kom inte som någon överraskning för Gunnar Skoglund.

– Nej, Jon var väldigt nära redan förra säsongen och det har legat i luften ett tag. Suif har också den inställningen att vi är mer glad än deppig när spelarna får chansen, säger han.

– Sen lämnar han förstås ett stort tomrum både som spelare och person. Men det är verkligheten för alla idrottsklubbar.

Men Suif sitter inte med armarna i kors bara för det. På ett styrelsemöte för inte allt för länge sedan diskuterades den uppkomna situationen. Nu jobbas det hårt på att både förstärka laget – men samtidigt också att förlänga de utgående kontrakten med både Hampus Nordberg och Viktor Brodd.

Det sistnämnda är Gunnar Skoglund noga med att betona.

– Stategin för oss nu är att snabbt säkra upp Hampus och Viktor. Först därefter vet vi exakt hur vi ska göra. Därför att det blir en helt annan situation om exempelvis Hampus också skulle flytta.

Suif, som varit i SM-final fem år i rad, har som mål att bygga ett minst lika slagkraftigt lag inför den kommande säsongen.

– Det är en viktig fråga som vi diskuterat mycket. Vi har mottot och tycker att det fortfarande är jätteviktigt att vi har ett elitlag som håller hög klass som spelar de attraktiva matcherna i slutspelet.

Senaste gången Suif vann SM-guld var 2010. Då fanns Sun Jian med i laget. Nu öppnar klubben för ytterligare en kines.

– Det lutar åt det. Vi har etablerat en ny kontakt med en promotor i Kina som letar en spelare till oss, säger Gunnar Skoglund.

Men Suifs ordförande säger samtidigt att dörren inte är helt stängd för vare sig en svensk eller europeisk spelare som håller hög klass.

– Först och främst ska det vara en bra spelare. Men Jon är en färgstark profil och vi tänker också på att bjuda publiken på en underhållande pingis. Det är viktigt för oss.

Däremot ser det ut som att även Anton Källberg försvinner. 16-åringen från Borlänge har spelat med ungdomslaget i superettan, men även vid två tillfällen fått chansen i pingisligan.

– Han är sponsrad från olympiska kommittén och har uttryckt lite funderingar på att vara i det närmaste klubblös eller spela någonstans i Europa. Det är inte helt klart än. Men vi tappar nog honom, både i planerna för pingisligan och för superettan, säger Gunnar Skoglund.