Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jakten är igång i Telningsbo

Älgar som visade upp sig på fel sida rån och en rejäl dikeskörning i halkan för en av jägarna var "snackisar" när älgjakten drog i gång i Telningsbo på måndagen. Telningsbo jaktklubb är gänget som håller på traditionerna och jagar på vardagar och ligger kvar i sin jaktstuga under jakten.

I Telningsbo jagar nu under tre dagar elva medlemmarna i Telningsbo jaktklubb på ett område som är 1 725 hektar stort. Tilldelningen på tre älgar varav två kalvar är väl inte så mycket att hyvas över för de erfarna jägare som deltar i jakten här.

Nej, annat var det under de älgrika 70- och 80-talen.

- Då brukade vi få fälla 20 älgar och ändå var vi färre jägare då, säger Sven-Olov Hellsén som är jaktklubbens ordförande.

Sven-Olov Hellsén har 85 älgars död på sitt samvete och har jagat älg i Telningsbo under 47 år.

- Vi är ett gäng som håller på traditionerna. När andra allt mer går över till att jaga på helgerna håller vi fast vid att jaga vardagar under inledningen av jakten. Åtta av oss ligger också över i jaktstugan.

Vid jaktklubbens anläggning i Telningsbo finns förutom jaktstugan både slaktlada och bastu. Jägarna äter gemensam mat och till lunch på måndagen var det ärtsoppa.

- Lyckas vi inte skjuta fullt under de här tre dagarna kommer vi att fortsätta under helgerna framöver, säger Per-Olov Hellsén som är son till Sven-Olov och jaktledare.

Alla verkade vara överens om att vädret var bra för älgjakt. Det var bara älgarna som saknades.