Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jakt på pengar till rutten teater

Hudiksvalls Teater är svårt vattenskadat. Stora delar av timmerstommen måste bytas ut och kanske måste ett nytt tak läggas.

De senaste årens kalla och snörika vintrar har gjort att teaterns tak haft tunga block av is och snö på sig under lång tid. Vid temperaturväxlingar smälter en del av det och i våras upptäckte Mats Friberg, fastighetsingenjör på kommunen, vart det hade tagit vägen.

- Det har runnit ner mellan ytterpanelen och timmerstommen på åtminstone två av fasaderna och nu har stockarna börjat ruttna.

Läget är illa och det är bråttom med att ta beslut om hur man ska gå tillväga, snart är vintern här. Måste man lägga om plåttaket kan man räkna med en kostnad på åtminstone en halv miljon bara till den åtgärden, och i dagsläget är det inga pengar man lätt trollar fram. Den stora frågan är hur kommunens hårt ansträngda fastighetsbudget ska klara av en renovering av Hudiksvalls Teater.

- Just nu har vi en massa förskolor som vi rustar och bygger om, vi har ingen aning om vad den notan hamnar på. Så att få tag på pengar till detta blir ingen lätt match, säger Mats Friberg.