Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jajjas" superinhopp bakom Ljusdals seger: "Aldrig varit med om"

Ljusdals mittfältare Johanna "Jajja" Kämpe byttes in i 77:e minuten i matchen mot Djursholm.
Två minuter senare hade hon med sina passningar avgjort matchen.
– Jag tycker att jag har bevisat att jag vill spela nu, säger hon efter 3–1-segern.

"Ska jag ta den här direkt", sa Johanna "Jajja" Kämpe till sin tränare Tomas Wennberg när hon byttes in i den 77:e minuten hemma mot Djursholm på ett soligt Älvvallen.

"Det tycker jag", svarade tränaren.

Så vid ställningen 1–1 sprang hon diagonalt över planen, tog över den redan dömda vänsterhörnan från Anna Hammergård – och i straffområdet tryckte mittförsvararen Frida Pickles in ledningsmålet för Ljusdal.

– Anna hade ju ställt upp sig... så det känds lite kaxigt att ta den, säger Johanna Kämpe med ett leende.

Hörnan slog hon med högern. Två minuter senare i detta succéinhopp frispelade hon Victoria Forss med en höjdboll med vänsterfoten från mittplan. Forss gjorde inget misstag i friläget och Ljusdal kunde avgöra med ett 3–1-mål.

– Det här har jag nog aldrig varit med om, säger Johanna Kämpe.

Skapligt inhopp...?

– Ja, det kan man säga...

Hur är det att sitta på bänken?

– Skittråkigt är det. Det är jobbigt att sitta, och svårt. Man ska vara med hela tiden på vad som händer. Man vill vara med från början, det är svårt att komma in när alla andra redan är igång.

LÄS MER: Ljusdal värvar från SDFF

Ljusdal gjorde ingen stormatch innan Johanna Kämpes inhopp – särskilda svårigheter hade hemmalaget i sitt offensiva spel. Djursholm tog rättvist ledningen efter knappa timmen spelad efter ett inlägg från höger som inbytta Fanny Flyckt skickade i nät. Ljusdal svarade snabbt, dock, när Matilda Wennberg tryckte in kvitteringen med en vrist från 25 meter i minut 60.

– Vi kör hårt på att hålla vår plan. Vi har visat tidigare att vi är starka sista kvarten, det gäller att ha tålamod bara för det är då vi avgör, säger Johanna Kämpe.

Går det att hålla dig utanför startelvan i nästa match?

– Nej, jag tycker att jag har bevisat att jag vill spela nu...

LÄS MER: "Jajja" – Ljusdals tvåfotade expert på fasta situationer

Djursholm ligger sist i serien, men lagets spel visar något annat. Det var gästerna som styrde mycket av spelet, medan Ljusdal förlitade sig på kontringar och längre bollar. Innan Johanna Kämpes entré på planen var det högerbacken Hanna Olsson som var matchens stora profil – men en defensiv felprocent så nära noll det går att komma.

I och med segern har Ljusdal häng på serietoppen – laget är nu två poäng bakom ledaren Bollstanäs och en bakom tvåan Gamla Upsala, som har en match mindre spelad.

FOTBOLL – Division 1 norra Svealand

Ljusdal–Djursholm 3–1 (0-0)

Målen: 0–1 (58) Fanny Flyckt, 1–1 (60) Matilda Wennberg, 2–1 (77) Frida Pickles, 3–1 (79) Victoria Forss.

Domare: Emelie Elfstrand, Södertälje.

Publik: 317.