Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag ville bara ge mina pensionärer mer tid - men det blev dyra minuter

Min plånbok och min inkomst är inte stor nog för att följa mitt hjärta, skriver signaturen Åsa, som fick böter en dag då hon jobbade inom hemtjänsten, och råkade parkera fel.

Annons
Foto: Janerik Henriksson/TT

Jag jobbar som utförare av hemtjänst till "mina" underbara, värdefulla, tacksamma, pensionärer, som levt ett långt liv och gått före så att jag ska få ett bättre liv med förmåner mm. Jag försöker, genom mitt arbete, att ge tillbaka genom att spara in minuter på att t ex parkera så nära som möjligt för att lösgöra tid i ett pressat schema, för att ge den lilla guldkant i vardagen som jag kan ge. 

Måndagen den 26 november vid 10-tiden var jag på ett kundbesök, där jag parkerat nära en korsning. Inte för att jag är för lat utan med inställningen att kunna ge de minuterna av värme, glädje, trygghet och tröst i vissa fall, som en extra guldkant. 

Nu vet jag att alla inte tänker som jag.

Den hemtjänstbil som ger ett tydligt budskap om vad jag gör valde en parkeringsvakt att bötfälla. Jag hade parkerat för nära en korsning där sidogatan har en skylt med genomfartstrafik förbjuden. Jag stod inte trafikfarligt till men däremot olagligt i lagens mening.  

Detta innebär för mig att de minuter som jag värdesätter att ge våra gamla dras in då jag hädanefter kommer att parkera lagligt. Det innebär också att jag får en längre sträcka att gå med konsekvensen att guldkantstiden blir mindre hos kunden. 

Jag hoppas att er nattsömn är god. Det är min, då mitt hjärta är varmt och klappar för mina medmänniskor. Tyvärr är inte min plånbok och min inkomst stor nog för att följa mitt hjärta.  

Med önskan om en god jul och en god nattsömn till oss alla.  

Åsa, hemtjänstutförare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons