Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Jag vill visa upp de långa ljusa kvällarna”

23-åriga Pernilla Lindberg, uppväxt i Bollnäs, är en Sveriges allra mest talangfulla och lovande golftjejer. I fjol blev hon både europamästare och världsmästare i lag. Efter fyra års collegestudier i Oklahoma har hon denna sommar inlett sin karriär som proffs i USA, där hon spelar på Futures-touren. Nyligen belönades Pernilla med Bollnäs kommuns elitidrottspris för 2009.

Vilken är din favoritplats i Hälsingland?
– Ett kanske lite tråkigt men ärligt svar är Hårgabanan i Norrfly. Med tanke på att jag nästan kunde kalla denna plats mitt andra hem under min uppväxt så har jag otroligt många roliga minnen härifrån.
Har din syn på Hälsingland förändrats sedan du flyttade till USA?
– Ja, lite. Efter att ha bott på den amerikanska prärien i fyra år så uppskattar jag naturen i Hälsingland på ett helt annat sätt, de få gånger jag kommer hem...
Var slår du helst en hole in one – på Hårga i Kilafors eller på Bulle Rock (där landslagskollegan Anna Nordqvist nyligen skrällvann LPGA-mästerskapen, reds anm) i Maryland?
– Självklart skulle jag bli oerhört glad för en hole in one oavsett var jag gör den. Men jag gissar att en hole in one på Bulle Rock skulle innebära betydligt mera uppmärksamhet – och kanske också ett fint pris.
Vem träffar du helst – Hälsinglands landshövding Barbro Holmberg eller hennes svärson Tiger Woods?
– Jag hoppas inte att Barbro tar illa upp men jag måste säga Tiger Woods. Han är en av de bästa golfarna någonsin. Att få träffa honom skulle innebära en stor ära och vem vet, han kanske har några golftips att dela med sig av.
En varm sommardag; var badar du helst i Hälsingland?
– Jag måste erkänna att jag är lite av en badkruka och att jag förmodligen spenderar en varm sommardag på golfbanan, men om jag ändå ska bada åker jag gärna till Lenninge söder om Bollnäs. Här bodde mina morföräldrar när jag var liten och jag tycker att hela Lenninge är en mysig by.
Vad i Hälsingland skulle du visa för en vän som aldrig varit här?
– Jag vill visa upp de långa ljusa kvällarna, och den gröna vackra naturen. Förra sommaren när jag kom hem och körde förbi en liten sjö med en fin björkbacke intill så kände jag "det här skulle jag vilja visa upp för mina vänner i USA".
Att växa upp i Hälsingland, har det präglat dig som person på något sätt tror du?
– Ja, det tror jag. Jag växte upp i en väldigt trygg miljö och detta speglas nog lite i min personlighet nu. Och i och med att jag växte upp i en mindre stad så är det väldigt lätt att komma hem och känna sig oerhört välkommen av alla. Det känns som en otrolig trygghet att ha en ”hel stad" hemma i Sverige som stöttar min satsning.
Vad är Hälsingland bäst i världen på?
– Bandy och ostkaka!