Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag vill se grabbarna mer"

Klubbchefen knäckt över att hans LBK får kvala igen?
Nej – snarare tvärtom:
– Jag vill se grabbarna mer, säger Magnus Persson om den förlängda bandysäsongen.

I och med fredagskvällens förlust mot Vänersborg står det klart att Ljusdal kommer tvingas kvala sig kvar i bandyns elitserie. Detta trots att det återstår två omgångar av serien. Ljusdal har ointagliga fem poäng upp till strecket.

– Någonstans har vi väl ändå känt att det skulle bli så här. Men det känns bra, nu vet vi vad vi har att förhålla oss till, säger klubbchefen Magnus Persson, som efter en turbulent tid med sparkad tränare och avgående ordförande kan dra en liten lättnadens suck innan nästa allvar börjar.

Det faktum att Ljusdals BK nu får tre hemmamatcher fler än budgeterat är något i sig som glädjer en klubbchef.

– Det är klart att det har betydelse. Jag hoppas att vi får lite ruljans i kvalet nu då, att det kommer mycket folk, säger Magnus Persson.

Till fredagens match kom bara 456 personer för att se LBK:s ödesmatch. Det är säsongens hittills nästa sämsta siffra, bara mot Villa var det färre, 449.

– Jag hade väl räknat med någonstans 800 personer här i kväll. Men så blev det skitväder. Det och att det var OS-invigning på tv gör väl sitt, säger Magnus Persson, och lägger till:

– Men även vår publik går väl kanske och väntar på kval. Jag hoppas att det går att spela bandy då, för under den perioden när det gick mot Vänersborg så tycker jag att vi var bra.

Det rent sportsliga i kvalet skräms den gamle måltjuven inte av.

– Alltså, allt kan ju hända i kvalmatcher. Men nej, som jag känner nu vill jag bara se mer av grabbarna, säger han.

Arbetet med nästa säsong är redan i full gång på kansliet på IP. Men några spelarkontrakt har Magnus Persson inte tagit tag i ännu.

– När säsongen är slut så ska vi backa bandet, precis som klubben gjorde förra våren. Då ska vi tala om för alla – spelare, tränare och sponsorer att det finns en plan för framtiden.

Men en förutsättning för det är att det spelas elitseriebandy i Ljusdal även 2004/2015?

– Ja, så är det ju, säger Magnus Persson.